Kim Jong-nam, el germà gran del líder nord-coreà Kim Jong-un, va ser assassinat dilluns a Malàisia, segons mitjans sud-coreans. Es tracta del fill primogènit del dictador nord-coreà Kim Jong-il, d'uns 45 anys i fins al 2001 considerat el més ben posicionat per rellevar el seu pare al capdavant del règim Juche.

La mort es va produir després de ser atacat amb agulles enverinades per dues dones a l'aeroport de Kuala Lumpur, segons les televisions sud-coreanes KBS i TV Chosun, que van afegir que les sospitoses van fugir i estan sent buscades per la policia. Fruit del matrimoni entre el dictador i la seva primera concubina, l'actriu Song Hye-rim, Kim Jong-nam es va traslladar definitivament fora de Corea del Nord després de caure en desgràcia, i des de llavors es creu que residia entre Pequín i Macau sense ocupar cap càrrec oficial en el règim nord-coreà.

Kim Jong-nam va perdre definitivament el favor del seu pare quan el 2001 va ser detingut en un aeroport de Tòquio amb un passaport dominicà fals que pretenia usar per entrar al Japó i suposadament visitar el parc Disneyland.