Cristina Cifuentes ha fet oficial la seva voluntat de presidir el PP de Madrid amb un projecte de partit que retorni la il·lusió als militants, avanç en la regeneració democràtica i recuperi la credibilitat davant la «desmoralització, buit de poder i paràlisi» que va quedar després de la «deserció» d'Esperanza Aguirre.

Per anunciar la seva candidatura, Cifuentes va reunir a la gestora del PP regional, que ella presidia des que Aguirre va anunciar la seva dimissió -just ahir va fer un any-, i els va dir que dimitia per garantir un procés net i sense interferències.

Després de dotze mesos al capdavant del partit de manera provisional i de no haver volgut revelar si optaria o no al càrrec -sempre es remetia a Juli Cèsar i repetia, «quan arribem a aquest riu, creuarem aquest pont»-, ahir, dos dies després del congrés nacional del PP, va fer el pas.

«Ja hem arribat al riu, i vull creuar el pont», va dir, entre els aplaudiments dels membres de la gestora, que fins al congrés regional quedarà en mans de Juan Carlos Vera.

La seva decisió, llargament meditada i que havia comunicat tant a Mariano Rajoy com a María Dolores de Cospedal, es recolza en un projecte de partit que busca que els militants i afiliats «recuperin la il·lusió» i surtin «amb el cap alt» després del «buit de poder» que va produir «la deserció» d'Esperanza Aguirre i Ignacio González fa un any. Just és el que ella ha volgut fer des de la gestora durant aquests dotze mesos, «desembussar, aconseguir treure el partit d'aquesta situació de desmoralització, buit de poder i paràlisi en què es trobava» i aconseguir que els militants «se sentin orgullosos de pertànyer al PP, després d'una situació difícil» del partit.

Per això, el seu projecte busca aconseguir un PP «fort, honest, proper, treballador, honrat».