El jutge del cas Pujol, José de la Mata, va demanar ahir a la policia que analitzi els gairebé 900 registres de la memòria USB trobada pel cap accidental de la UDEF, Manuel García Catalán, «ordenant calaixos», i compari si són els mateixos que ja consten en un CD aportat anteriorment a la causa.

L'objecte de l'informe és determinar si d'aquesta memòria USB se'n va extreure la documentació continguda en el CD aportat en la investigació i si tota la informació es va incorporar a la causa, segons han informat a Efe fonts jurídiques. L'informe, encarregat als agents de la Unitat d'Investigació Tecnològica (UIT) de la Policia, analitzarà quan es va fer la primera i l'última descàrrega, quan es va crear l'arxiu de cadascun dels registres i si hi ha hagut modificacions, en quin moment i si s'ha esborrat alguna cosa.

Abans que el jutge sol·licités aquest informe, al jutjat es va fer l'abocament del contingut del dispositiu en presència de les parts, cosa que es va allargar prop de tres hores. Així es va comprovar que contenia més de 900 registres -arxius i carpetes- en les vuit gigues de memòria. El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha instat per a avui al matí les parts personades en el cas Pujol perquè assisteixin a l'obertura de la memòria per part de policies. El dispositiu va ser lliurat la setmana passada al jutjat pel comissari García Catalán i va explicar que l'havia trobat l'inspector en cap de la Secció Primera de Blanqueig de la Brigada Central de Blanqueig i Anticorrupció.