Les botigues cobraran 30 cèntims per cada bossa de plàstic

El Ministeri de Medi Ambient vol limitar el consum anual de bosses apujant els preus el 2018

17.02.2017 | 07:24
Les botigues cobraran 30 cèntims per cada bossa de plàstic

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) vol avançar a l'1 de gener de 2018 la prohibició que els comerços distribueixin bosses gratuïtament. A més, incrementarà el preu que alguns comerços ja cobren per aquells consumidors que les sol·liciten. Així consta en un projecte de Reial Decret que prepara aquest departament per adaptar-se a una directiva europea sobre reducció del consum de bosses de plàstic lleugeres.

El projecte de Reial decret recull que a partir l'1 de gener de 2018, queda prohibida l'entrega gratuïta als consumidors de bosses de plàstic en els punts de venda de béns o productes. Així mateix, estableix que els comerciants cobraran una quantitat (des d'un mínim de 5 fins a un màxim de 30 cèntims en funció de les característiques i usos), per cada bossa de plàstic que proporcionin al consumidor.

En tot cas, queden excloses d'aquesta prohibició, i es poden lliurar de manera gratuïta les bosses de plàstic molt lleugeres que siguin necessàries per raons d'higiene o que s'utilitzin com a envàs primari per contenir aliments a granel a efectes de prevenir el malbaratament alimentari.

El Govern haurà de dur a terme campanyes de sensibilització almenys en el primer any de l'entrada de vigor d'aquest projecte de Reial decret, i complir amb les obligacions europees de marcat de les bosses, així com el procediment per a l'obtenció d'informació en matèria de bosses a fi de poder complir amb l'obligació periòdica de subministrament d'informació a la Comissió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema