La Fiscalia té previst sol·licitar l'ingrés a la presó d'Iñaki Urdangarin i de Diego Torres en una vista de mesures cautelars, després de notificar-se ahir la seva condemna pel cas Nóos a 6 anys i 3 mesos de presó, i 8 anys i 6 mesos, respectivament, segons van informar fonts del ministeri públic.

Ahir al matí, després de la notificació de la sentència del cas Nóos i a les portes de l'Audiència de Palma de Mallorca, el fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, es va mostrar «satisfet en general» amb la sentència perquè sembla «d'acord» amb les peticions del ministeri públic, excepte per les absolucions dels càrrecs relacionats amb la «branca valenciana» del cas, va assegurar Horrach.

El fiscal també va afirmar que estava «valorant la possibilitat de demanar l'ingrés a la presó» dels dos socis per evitar el risc de fugida i va afegir que ha sol·licitat la celebració d'una vista de mesures cautelars, en espera de poder analitzar en detall de la sentència.

Horrach va demanar al tribunal que celebri aquesta compareixença de mesures cautelars, encara que no va concretar quines mesures seran. Sí que va dir, preguntat per si creia que hi havia risc de fugida dels condemnats en aquest cas, que valorava la possibilitat de demanar l'ingrés immediat a la presó. «La gravetat de les penes ja implica un cert risc, amb la qual cosa s'han d'adoptar les mesures necessàries per minimitzar aquest risc», va assegurar el fiscal.

Horrach va indicar que a partir d'aquest pròxim dilluns el tribunal que ha condemnat Urdangarin i Torres fixarà un dia i una hora per a la vista, en què les acusacions poden demanar les mesures que considerin necessàries.

De la resta de la sentència, es va referir a l'absolució dels cinc acusats de la branca valenciana i, després de reiterar que encara no s'havia llegit la decisió judicial, i per tant, que no coneixia els arguments del tribunal, ha d'analitzar «els fonaments d'aquesta absolució» amb vista a un possible recurs davant el Tribunal Suprem.

En canvi, Mario Pascual Vives, advocat d'Iñaki Urdangarin, va defensar ahir que no hi ha motius perquè s'acordi l'ingrés a la presó preventiva del marit de la infanta Cristina, mentre no sigui ferma la seva condemna. En declaracions als periodistes, va argumentar que «no hi ha per què» dictar presó preventiva per al seu client, tenint en compte que els delictes pels quals ha estat condemnat estan castigats amb penes inferiors als tres anys i que la investigació sobre els seus projectes a Balears ha quedat «circumscrita» l'any 2005.

Possible ingrés a Badajoz

Pascual Vives, que va ser molt concís en les seves respostes, va afirmar que encara no havia decidit si recorrerà la sentència. Tampoc va concretar si el marit de la infanta sol·licitaria anar a una presó de Badajoz en cas que l'Audiència acordés l'ingrés immediat d'Urdangarin a la presó, a l'espera de resoldre un possible recurs. De fet, aquesta possible presó estaria a la vora de Lisboa, on la i0nfanta Cristina té previst traslladar-se amb els seus fills quan finalitzin el curs escolar.

L'advocat va assegurar que no veia motius per a una entrada immediata a la presó, ja que tots els delictes pels quals ha estat condemnat tenen penes inferiors als tres anys de presó.

La sentència del cas Nóos feta pública ahir pot ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Suprem en un termini de cinc dies, segons recull la mateixa decisió judicial feta pública ahir.