Miquel Roca, advocat de la infanta Cristina, va afirmar ahir que aquesta «ha rebut amb satisfacció» la sentència de l'Audiència de Palma que l'absol de cooperar en dos delictes fiscals, encara que va considerar «injusta» la condemna al seu marit, atès que segueix «creient en la seva innocència».

Roca va comparèixer a Barcelona després de fer-se pública la sentència i va celebrar l'absolució de la infanta en una sentència que va considerar històrica perquè demostra que «tots els ciutadans són iguals davant la llei». El lletrat va afegir que aquest «és un bon moment» perquè alguns «aprofitin per rectificar els seus comentaris» sobre la infanta Cristina, totes aquelles persones que al llarg del procés d'instrucció «han manifestat un escàs respecte per la presumpció d'innocència».

Roca va aplaudir també que l'Audiència de Palma rebutgés els càrrecs que l'acusació popular exercida per Manos Limpias atribuïa a la infanta Cristina i que, a més, els hagi condemnat a pagar les costes del procés, cosa que segons la seva opinió revela «fins a quin punt la seva actuació no es corresponia de cap manera amb el que era possible dur a terme».

Segons Roca, la infanta, amb la qual va parlar per telèfon quan va conèixer la sentència, va rebre «amb satisfacció» la notícia de la seva absolució, tot i que li va expressar el seu «disgust» per la condemna «injusta» al seu marit. «Va creure i seguirà creient en la innocència del seu marit», va dir l'advocat, que va destacar que l'equip de lletrats del seu despatx ha «lluitat amb molt convenciment i passió, fins i tot a vegades dissimulant-ho», perquè sempre ha cregut que tenia «raó». Segons l'advocat, la sentència prova que «tots som iguals davant la llei», i després va voler advertir: «si es creia en la justícia quan es feia seure la infanta al banc dels acusats, també els ciutadans poden creure en la justícia quan se l'absol».

Finalment, Roca va recordar que la condemna al pagament de 250.000 euros que l'Audiència de Palma ha imposat a la infanta en la sentència va ser satisfeta el desembre del 2014 «en termes i quanties superiors», per la qual cosa fins i tot haurà de tornar-se-li part dels diners que va avançar.