El capitost de la Gürtel, Francisco Correa, invocarà la sentència del cas Nóos quan recorri al Suprem la seva condemna en el cas Fitur, perquè la seva defensa veu una «desproporció» en l'aplicació de les penes i la imposició de responsabilitats civils entre un i altre cas per delictes similars. L'advocat de Correa, Juan Carlos Navarro, va avançar a Efe que aquest serà un dels arguments que esgrimirà en el recurs de cassació que ja està preparant i amb què pretén aconseguir rebaixar-li els 13 anys de condemna que el van portar a ingressar a la presó dimarts passat davant el risc de fugida.

D'aquesta «desproporció», Navarro conclou que la de Nóos, amb condemnes més lleus -com la d'Iñaki Urdangarin a 6 anys-, és «una sentència assenyada», «ajustada a dret» i que conté bastants fonaments sobre l'aplicació de penes en delictes habituals en aquest tipus de causes de corrupció: suborn, prevaricació, malversació, tràfic d'influències i falsedat documental.

Per contra, el delicte de malversació que ha valgut a Correa una pena de 6 anys, el gros de la seva condemna en el cas Fitur, és «completament desproporcionat» en ser-li aplicat el tipus més alt. Recorda la seva defensa que aquest delicte es castiga de forma diferent si és comès per un funcionari o un particular, i que a aquest últim se l'ha considerat sempre com «una espècie de còmplice» en el delicte que obligatòriament comet un servidor públic, «per la qual cosa la condemna ha de ser diferent» per a l'un i l'altre.

En aquest sentit, traurà a col·lació la sentència a Rafael Blasco Castany, exconseller de la Generalitat valenciana amb Francisco Camps, que va ser condemnat a 8 anys de presó en l'anomenat cas Cooperació. En aquest cas, recorda Navarro, va haver-hi una apropiació de gairebé dos milions d'euros que, a més, no han estat retornats.

Navarro considera, per tant, que el seu client, que a més ha retornat els diners que va obtenir de forma irregular i que ocultava a Suïssa, és mereixedor de condemnes «més ajustades i proporcionades» als delictes que ell mateix ha reconegut. Creu a més que el penalitza la divisió del cas Gürtel en una desena de peces en què, per iguals delictes, el seu client s'enfronta a un total de més d'un segle de presó.