Les forces iraquianes van avançar sobre la ciutat de Mossul després d'haver llançat l'esperat assalt terrestre sobre la meitat oest de l'urbs, que roman sota el control del grup gihadista Estat Islàmic (EI). L'artilleria governamental va començar a primera hora a bombardejar l'entrada sud-oest de l'urbs, per poder irrompre per aquest flanc a la part occidental de Mossul, segons va explicar el comandant de les operacions d'alliberament de la província de Nínive, Nayem Abdala al-Yaburi.

Així mateix, els avions de guerra iraquians i de la coalició internacional liderada pels EUA estan bombardejant posicions dels terroristes per facilitar l'avenç de les tropes terrestres. Aquestes van obtenir el control el primer dia de l'ofensiva de diverses localitats i llogarets que estan situats als afores de Mossul, circumstància que servirà perquè obrin camí cap al nucli urbà.

El comandant de les Operacions Conjuntes iraquianes, el general Abdelamir Yaralà, va anunciar que les tropes de la IX Brigada d'Infanteria de l'Exèrcit van prendre el control de quatre localitats situades a l'accés sud-occidental de Mossul. Els llogarets alliberats del jou d'EI són Al-Huseiniya, Al-Sheij Yunes, Al-Haraquiyat i Al-Ibrahimiya, segons un comunicat, en què Yaralà va especificar que havia estat aixecada la bandera nacional sobre els edificis d'aquestes localitats. En aquest context, el comandant de la Policia Federal, Raid Shaker Yaudat, va dir que els combats continuen, en què 79 gihadistes ja han mort.