El President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va donar confiança als empresaris francesos defensant que una Catalunya independent continuarà a la Unió Europea, i serà un mercat atractiu per continuar fent-hi negocis. «Ha quedat clar que els 7,5 milions de catalans seguirem sent membres de la Unió Europea; crec que els ha tranquil·litzat molt aquest missatge de compromís», va dir Puigdemont, a la sortida de la reunió amb representants de la patronal Medef, que aplega més de 750.000 empreses a França. El President va defensar davant seu que la velocitat de l'economia catalana supera la marxa de l'espanyola i que, per tant, «poder col·laborar-hi interessa a qualsevol empresari».

Després de la trobada, que es va portar a terme ahir a Tolosa, un dels assistents i representant de Medef a Perpinyà, Ramon Brunet, va assegurar que serà millor fer negoci «amb un país veí ric que amb una província rica».

La delegació catalana, encapçalada pel President Carles Puigdemont, va mantenir una reunió de treball amb la junta de la patronal Medef Occitània. Puigdemont va desgranar la situació econòmica de Catalunya, amb les xifres de balanç del 2016.