Transcorreguts 6 mesos des de la desaparició de Diana Quer, la jove de 18 anys que va desaparèixer després d'assistir a les festes de la localitat on estiuejava, A Pobra do Caramiñal (la Corunya) , són moltes les incògnites obertes mentre segueix la investigació amb el telèfon mòbil i un correu electrònic com a claus en aquest complex cas.

El terminal de Diana, un iPhone de color blanc, va ser la primera i única pertinença de la jove que es va trobar, a finals d'octubre, submergit al mar en una zona molt propera al port de Taragoña (Rianxo), on uns testimonis havien situat a la jove madrilenya el dia de la desaparició, el passat 22 d'agost, aproximadament a uns 15 quilòmetres del municipi en el qual se li va perdre el rastre. El mal estat del telèfon va dificultar les indagacions, tot i que va ser sotmès a un meticulós procés d'assecat i dessalinització.

A dia d'avui, segons informen fonts pròximes a aquesta causa, que segueix estant sota secret de sumari, el telèfon és encara l'única pista tangible trobada, i després de mesos de treball els experts de la Guàrdia Civil no han aconseguit recaptar per ara informació rellevant que pugui relacionar-se amb la desaparició de l'adolescent.

Un altre dels punts en què s'ha centrat la recerca és un correu electrònic que l'associació SOS Desapareguts va rebre el 2 de desembre i en el qual es podia llegir: "Hola. Estic bé. Necessito estar un temps fora d'Espanya. Salutacions, Diana Quer ", text que estava associat a la pròpia compte personal de la noia.

En tot cas, la Guàrdia Civil va rebutjar que Diana Quer escrivís aquest correu, i van considerar que l'autor podria ser un "hacker" que va utilitzar els seus coneixements informàtics per suplantar la identitat de la desapareguda.

A més d'aquests dos pistes, la policia judicial de la Guàrdia Civil de la Corunya i de la Unitat Central Operativa (UCO) segueixen intentant confrontar les declaracions dels testimonis, les que van donar en un primer moment amb altres posteriors. Així mateix, s'han realitzat nombroses diligències referides a la visualització de les imatges recollides per les càmeres de seguretat del municipi de Pobra i els seus voltants. I, donada la repercussió del cas en els mitjans de comunicació, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número u de Ribeira ha mantingut fins ara vigent el secret de sumari que pesa sobre la recerca, decisió que ha ratificat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia .

Diana va desaparèixer del municipi corunyès en què es trobava estiuejant amb la seva mare i la seva germana, i després d'aquest episodi, el pare de la jove, separat de la seva progenitora, també es va desplaçar fins a A Pobra do Caramiñal per contribuir amb la cerca. Però després de setmanes sense notícies, i en les que es van dur a terme nombroses batudes per la comarca d'O Barbanza i rodalies, els pares d'aquesta noia desapareguda, Diana i Joan Carles, van abandonar Pobra do Caramiñal per tornar a Madrid, el seu lloc de residència habitual.

Diana Quer mesura 1,75, té els cabells llargs, llis i moreno; els ulls foscos i pesa 55 quilos. Quan es va constatar la seva absència, es va facilitar una descripció en la qual es deia que la noia portava uns pantalons curts rosa, samarreta blanca, dessuadora i sabatilles negres amb cordons, però sembla que va poder haver canviat la seva vestimenta, en base als testimonis de persones que diuen haver-la vist aquesta matinada.