La Generalitat ha ordenat immobilitzar les granges d'aus de corral en tres quilòmetres a la rodona dels aiguamolls de l'Empordà i la prohibició de caçar aus silvestres en un perímetre de 10 quilòmetres després de trobar una cigonya morta amb grip aviària.

El Laboratori Central de Veterinària d'Algete (Madrid) ha confirmat la detecció del virus de la Influença Aviària (grip aviària) d'Alta Patogenicitat (IAAP), H5N8, en una cigonya salvatge, trobada morta al parc natural dels aiguamolls de l'Empordà.

Segons va informar ahir el Govern català, la troballa, realitzada pel cos d'Agents Rurals de la Generalitat, és resultat del reforç del Pla de vigilància de la Influença aviària a Catalunya, atesos els brots declarats en tot Europa.

Davant aquesta confirmació i d'acord amb la normativa europea, el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha activat els protocols i mesures previstes, com la immobilització de les granges d'aus de cor-ral en tres quilòmetres a la rodona i la prohibició de caçar aus silvestres en 10 quilòmetres.