El Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar ahir Espanya per no protegir el dret al respecte a la vida privada i familiar de la cantant mexicana Paulina Rubio pels comentaris sobre la seva suposada homosexualitat i la seva relació amb Ricardo Bofill. El 2005, l'antic mànager de la cantant, FB, així com els col·laboradors dels programes de televisió Dónde estás corazón (el 22 d'abril), Aquí hay tomate (el 26 d'abril) i Crónicas marcianas (el 4 de maig) van fer els comentaris objecte de la sentència.

En aquests programes es va parlar de l'existència de «rumors» sobre les preferències sexuals de Paulina Rubio, però també que incitaa la seva parella a consumir drogues, de la «relació tempestuosa» amb Bofill, que incloïa «maltractaments» i «humiliacions», o de la seva «convivència amb una lesbiana molt coneguda».

La cantant mexicana va decidir emprendre accions legals davant d'aquets fets i el cas va acabar al jutjats espanyols. Una sentència del Jutjat de Primera Instància número 1 de Madrid va rebutjar la denúncia de l'artista, ja que va resoldre que els seus gustos sexuals «no pertanyien a l'esfera privada des de molt abans de la difusió dels tres programes». En aquesta sentència s'assenyalava que les al·lusions sobre la vida sexual de la demandant «no constitueixen un atemptat a l'honor de la interessada, atès que la sexualitat d'una persona no hsa de ser vista avui com deshonrosa».

Per la seva banda, la cort europea assenyala en la seva sentència que «té massa dificultats per seguir el raonament del jutge de primera instància pel que fa a l'existència dels rumors esmentats».