"Se'm van tirar com feres. Estic viu perquè un noi va parar el cotxe, perquè estava ja esgotat i els gossos em devoraven". Andrés Ayuso, de 69 anys, va sobreviure dilluns a la tarda a l'atac de tres dels cinc gossos perillosos que dissabte van acabar amb la vida d'un home de 76 anys a Beniarbeig.

Andrés tornava a casa caminant quan va veure els tres cans, que s'havien escapat del refugi on es va confinar als cinc animals. "El blanc venia directe cap a mi. Se'm va tirar al braç i va clavar les dents. Amb la mà lliure li vaig estrènyer el musell perquè no tingués aire i em va deixar anar".

Però els altres dos gossos també es van abalançar sobre ell i li van clavar queixalades a les cames. Andrés no sap exactament quantes mossegades va rebre. En té als braços i a les cames.

"Ja no tenia forces. Lluitava per la meva vida. Li vaig donar un cop de puny a la cara a un dels gossos, però estava vençut. M'haguessin matat".

Llavors va aparèixer un conductor que va parar, aterrit, el seu vehicle. Va agafar una pedra i li va llançar als gossos. Els va distreure i van deixar anar l'Andrés. "Li dec la vida. Vaig pujar al sostre del cotxe. Estava desesperat per escapar". El conductor el va cridar que es fiqués dins de l'automòbil. Així ho va fer. El noi també es va refugiar al cotxe i van tancar les portes. "Vaig respirar. Mai havia viscut una situació tan angoixant, tan al límit".

Tots dos van anar a corre-cuita a la caserna de la Guàrdia Civil del Verger a avisar del perill dels gossos, als quals els agents i especialistes en animals van capturar poc després. Ahir un veterinari els va sacrificar després d'autoritzar-ho el jutge. Dissabte es van escapar del xalet del seu amo, un resident holandès, i van atacar i van acabar amb la vida de Luis Ángel Sala, de 76 anys i veí d'Ondara. El van atacar al seu hort de tarongers.