L'óssa panda gegant Bao Bao, una de les grans atraccions del Zoo Nacional de Washington, es va acomiadar ahir de la seva llar i va ser traslladada a la Xina, després d'haver passat els tres primers anys de la seva vida a la capital nord-americana.

Bao Bao va marxar ahir al matí el Zoològic de Washington, que, com els principals museus de la ciutat, depèn de l'Institut Smithsonian, i va sortir a bord de l'avió personalitzat FedEx Panda Express amb rumb a Chengdu, a la Xina. Un guardià i un veterinari volen amb la femella engabiada per vigilar-la durant el viatge i alimentar-la amb més de 27 quilos de bambú, pomes, peres i moniatos. El vol directe, de 16 hores de durada, va sortir de l'aeroport Dulles International, a l'estat de Virgínia. Un cop a la Xina, Bao Bao s'unirà a un programa de cries de pandes que forma part de la cooperació entre el Zoològic Nacional dels Estats Units i l'Associació Xina per a la Conservació de la Vida Silvestre (CWCA).

Segons aquesta iniciativa, tots els pandes gegants nascuts en aquest zoo han de ser enviats a viure a la Xina abans dels 4 anys. Des de la setmana passada, el compte a la xarxa social Twitter del zoològic ha dedicat el seu perfil al comiat de l'animal. A més, com a últim adéu, els seus cuidadors a Washington li han regalat un pastís de gel, pastes farcides i moniatos, i els residents de la ciutat l'han visitat aquest cap setmana. El plantígrad va néixer el 24 d'agost del 2013 de Mei Xiang, una óssa panda de 19 anys que és un dels atractius turístics de la ciutat.