Divuit dies després del seu 70 aniversari, a l'escriptor nord-americà Paul Auster li van cantar el Happy Birthday a Miami com a final d'una vetllada intimista i alhora màgica en la qual el públic va tenir la sensació de ser a la sala de la casa de l'autor .

Auster, el conegut narrador d'històries contemporànies dels Estats Units (va néixer a Newark, Nova Jersey, el 1947), va presentar dimarts a la nit la seva novel·la més recent, titulada 4 3 2 1, a l'escenari de l'Adrienne Arsht Center, de Miami.

L'afalac a un dels escriptors més llegits d'aquest temps va ser preparat per la llibreria Books & Books, del sud de Florida, per celebrar no només l'aniversari d'Auster, sinó també la tornada a l'activitat d'un escriptor que feia set anys que no publicava res.

4 3 2 1, de 880 pàgines, narra la vida d'Archibald Isaac Ferguson, nascut en un hospital de Newark el 1947, el mateix any i lloc en què va arribar a aquest món l'autor. Per aquest motiu alguns crítics s'han aventurat a assenyalar que es tracta d'una novel·la amb tocs autobiogràfics. El protagonista viurà una mena de desdoblament en quatre personatges que comparteixen la mateixa data del part i el mateix ADN. La versió presentada per l'editorial nord-americà Henry Holt & Company es va publicar el gener en anglès per al mercat nord-americà i caldrà esperar al setembre perquè Seix Barral la tregui a les llibreries de l'estat.