El líder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, va enviar ahir «a la merda» la Fiscalia després de presentar una nova querella contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i tres membres més de la mesa. «Als que roben, poc més que catifa vermella, i als que volen que el poble voti, querelles, inhabilitacions i judicis. Parlem clar: a la merda!», va escriure Sànchez a Twitter.

Per la seva part, l'ANC va acusar ahir la Fiscalia de «persecució discriminatòria» contra els membres independentistes de la mesa del Parlament, la qual cosa segons el seu parer «atempta contra l'estat de dret».

En un comunicat, l'ANC va considerar que el text de la Fiscalia «es tracta d'un escrit sense precedents, que davant un mateix fet objectiu ataca a uns diputats i en deixa d'altres de banda per un judici d'intencions». En deixar fora de la querella a Joan Josep Nuet, segons l'ANC, la Fiscalia «demostra una persecució discriminatòria del tot impròpia d'un estat de dret».

L'escrit de la Fiscalia, afegeix el comunicat de l'ANC, «també demostra la progressiva ideologització de la Fiscalia, que en lloc de defensar l'estat de dret es dedica a defensar l'aparell de l'Estat».

«Aquest menyspreu total de la Fiscalia a l'estat de dret es produeix quan es compleixen 36 anys del cop d'estat del 23-F. Llavors, un tinent coronel de la Guàrdia Civil va haver de fer la feina bruta d'una part de l'aparell de l'Estat i va acabar a la presó», subratlla el comunicat que ahir va fer públic l'Assemblea.