La família Pujol va demanar el 2010 a Andbank que "destruís" documentació dels seus comptes, al que l'entitat es va negar, i posteriorment Jordi Pujol fill va reclamar de nou al president del banc andorrà que "si algun dia hi havia alguna demanda judicial" no lliuressin tota la informació a la justícia.

Així ho va afirmar el president d'Andbank, Manel Cerqueda Donadeu, en la declaració que va prestar com a testimoni en Andorra davant del jutge que investiga els Pujol, José de la Mata, segons l'àudio de la compareixença contingut en el sumari del cas Pujol, al que ha tingut accés Efe.

A preguntes de la fiscal anticorrupció Belén Suárez, Cerqueda va explicar que el 2010, poc abans que els Pujol tanquessin els seus comptes en Andbank, persones de l ' "alta direcció" de l'entitat li van dir que els Pujol havien demanat al banc "que destruís documentació dels seus comptes ".

"Nosaltres ens vam negar tàcitament i a partir d'aquí ells, al cap d'un temps, van dir que s'anaven", ha prosseguit relatant el testimoni, i ha afegit que des del banc no van fer "el més mínim esforç" per impedir-ho i que es quedessin a la entitat.

Aquestes suposades pressions no van quedar aquí i, segons el testimoni, més endavant -sense concretar la data, però ja quan no era client del banc-, el mateix Jordi Pujol fill el va visitar al seu despatx.

"Em va demanar -va dir- que si hi havia algun dia una demanda, si us plau podíem no donar-ho tot. Jo li vaig dir que no, que si algun dia hi havia una demanda judicial, donaríem tot el que teníem i faríem el que havíem de fer" .

Aquesta va ser l'única vegada que el va veure d'una manera professional i més enllà d'aquesta visita només ha coincidit amb ell en cinc o sis esdeveniments, va assegurar el testimoni.

La fiscal li va preguntar llavors quina documentació li va demanar exactament que destruís i ell va respondre que aquesta vegada no li va demanar que es desfés de res, sinó que "no ho donés tot".

Va afegir que ell no sabia que diversos membres de la família Pujol tenien comptes al banc, una mica del que va saber el 2014, quan va esclatar l'escàndol de la fortuna a Andorra de l'expresident català, la seva dona i fills.

Segons la versió de la família Pujol, van obrir els seus comptes en Andbank per cobrar una herència que van rebre els néts del seu avi Florenci el 1992, però la Fiscalia no se la creu i sospita que en realitat els diners prové de comissions corruptes.