El portaveu del govern espa-nyol, Íñigo Méndez de Vigo, va demanar ahir «contenció» als fiscals en les seves declaracions públiques i va insistir en el missatge que, si algun d'ells sent pressions o aprecia que hi ha conductes delictives, el que ha de fer és denunciar-ho.

Méndez de Vigo va fer aquestes manifestacions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que va aprovar els nomenaments proposats pel fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que afecten, entre d'altres, la Fiscalia Anticorrupció, la de l'Audiència Nacional i fiscalies territorials com les de Múrcia i el País Basc.

Un procediment que el ministre va considerar «taxat, transparent i normal», després que el govern espanyol nomenés un nou fiscal general de l'Estat i que aquest convoqués el Consell Fiscal seguint les fases «establertes».

El portaveu del govern central va explicar ahir que són els fiscals del Consell Fiscal els que fan les seves propostes a Maza respecte a les places convocades en les quals hi pot haver «més d'un pretendent», i que és després el fiscal general qui les trasllada al ministre de Justícia, Rafael Catalá.