El líder del Laborisme britànic, Jeremy Corbyn, va buscar ahir recuperar la iniciativa en defensar els drets dels comunitaris després de rebre un dur revés electoral a Anglaterra, on va perdre un important bastió laborista.

En mans laboristes des del 1935, la circumscripció anglesa de Copeland va passar dijous als conservadors de Theresa May, la primera vegada des del 1982 que un partit en el poder pren a la formació de l'oposició un escó en una elecció parcial. Tot i aquest revés, Corbyn va deixar clar que no té intenció de dimitir i va lamentar que el seu missatge, a favor dels drets dels sectors més vulnerables, «no fos suficient per guanyar», i alhora va reconèixer que és un resultat «difícil» per al seu partit. La conservadora Trudy Harrison va guanyar Copeland en obtenir 13.748 vots, seguida de la laborista Gillian Troughton, amb 11.601 paperetes, en aquesta elecció convocada després de la dimissió del laborista Jamie Reid.

No obstant això, els laboristes van retenir l'escó de Stoke-on-Trent, en guanyar el laborista Gareth Snell, que ocupa el seient deixat per Tristam Hunt.