Agents de la Policia Nacional van detenir un noi de 14 anys en una localitat del País Valencià i estan investigant tres adolescents més per assetjar una companya de classe, que era maltractada físicament, psicològica i verbal tant al centre com a fora. La investigació va començar quan els pares de la menor assetjada van observar que no volia anar a l'escola i que manifestava símptomes d'ansietat, després de la qual cosa van descobrir que rebia insults i vexacions de companys de classe. Per això, van presentar una denúncia en una comissaria de la Policia.

L'assetjament a la jove va començar l'octubre del 2015, en què va ser sotmesa a maltractament verbal i psicològic d'alguns companys del seu col·legi. Els agents van descobrir que la víctima, de 13 anys, era empesa i colpejada amb motxilles per tres presumptes assetjadors de 14 anys i un altre de 15 anys, que a més li clavaven «clatellots», li llançaven insults de tota mena i fins i tot li arrabassaven les pertinences. A més, un dels menors investigats havia fins i tot amenaçat la víctima, ja que li hauria dit que l'apunyalaria i li donaria un cop de puny, i que li ompliria d'excrements el pom de la porta d'accés al seu habitatge.

Ous a la finestra

Els investigadors van descobrir que els joves havien llançat ous contra la finestra de la víctima en una ocasió; que, a més, era vigilada i perseguida fins i tot els caps de setmana, mentre que quan la localitzaven «començaven a insultar-la al mig del carrer».

Finalment, els agents van detenir el menor de 14 anys que hauria amenaçat la víctima com a presumpte autor de delictes d'amenaces i contra la integritat moral, i nvestigan els altres implicats. El ministeri de l'Interior i el d'Educació han posat en marxa plans de prevenció a l'entorn d'aquest centre i en d'altres de les proximitats.