Dos menors del Maresme han estat denunciats per haver apuntat amb un punter làser i una llanterna un helicòpter dels Mossos d'Esquadra i haver posat, així, en risc la seguretat dels tripulants. Les dues infraccions, tipificades com a molt greus i que poden ser sancionades amb multes d'entre 30.001 i 600.000 euros, es van produir el divendres 17 de febrer a Cabrils i el diumenge 19 de febrer a Vilassar de Dalt. En el primer cas, els fets van succeir cap a les 20.30 hores quan un noi va dirigir una llanterna potent cap a l'helicòpter, que estava fent tasques de seguretat ciutadana a Cabrils. La tripulació policial de la nau aèria va veure el jove i va avisar els agents que estaven a prop, que el van seguir fins a casa seva. Va ser allà on va ser denunciat administrativament per una infracció molt greu.

El segon cas va passar cap a les 19.30 hores quan un jove va encegar amb un punter làser el pilot de l'helicòpter dels Mossos que feia tasques de seguretat ciutadana a Vilassar de Dalt.

La tripulació policial va facilitar la descripció del jove a les unitats de Seguretat Ciutadana que treballaven a la zona i va dirigir els agents cap al jove, que fugia del lloc. Poc després els agents van localitzar i detenir el menor, que va ser identificat amb el grup de joves amb què anava. Els nois van cometre una infracció tipificada en la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.