El president dels EUA, Donald Trump, va anunciar que trencarà la tradició i que no acudirà al sopar de corresponsals de la Casa Blanca, un important esdeveniment social que suposa una oportunitat per fer bromes i alleugerir les tensions entre el govern i la premsa. «No assistiré al sopar de corresponsals de la Casa Blanca aquest any. Si us plau, els desitjo a tots que tinguin una gran nit!», va dir Trump a Twitter. L'anunci arriba en un moment de grans tensions amb els mitjans de comunicació, els quals va qualificar de «deshonestos», l'«enemic del poble» i de «divulgadors de notícies falses».

El sopar està organitzat des de 1920 per l'Associació de Corresponsals de la Casa Blanca, que reuneix els periodistes que cobreixen la informació del govern i que ha estat molt crítica amb el tracte de Trump a la premsa. El president de l'Associació, Jeff Mason, va dir que «pren nota» de l'anunci.

On tampoc no va tenia previst d'acudir Trump era a la gala dels Oscar. A la mateixa hora, havia contraprogramat l'acte amb un ball a la Casa Blanca amb els governadors dels 50 estats invitats.