L'expresident de la Generalitat Artur Mas va assegurar ahir a les portes del Tribunal Suprem que el judici a Francesc Homs té «una base política claríssima», i va demanar que es faci «basant-se en el cos judicial i l'estat de dret», ja que si és així «no hi ha tema per condemnar ningú».

Mas, en declaracions als mitjans després d'haver accedit al Suprem el seu exconseller de Presidència, Francesc Homs, per declarar per presumptes delictes de desobediència i prevaricació relacionats amb la consulta del 9-N, va afegir que «el sobiranisme català està posant a prova la democràcia espanyola».

Una democràcia que té «esquerdes i floridura», com demostra que «es fan operacions Catalunya per procediments il·legals» o es «posa a fiscals en determinats llocs perquè no creen problemes».

Mas ho va dir davant més d'un centenar de persones que es van concentrar a les portes del Suprem per corejar consignes a favor de la independència i que van acompanyar Homs, Mas i dirigents polítics independentistes en una passejada pel centre de Madrid. Segons les seves paraules, «aquest judici no hauria d'haver existit mai», ja que s'està jutjant que es col·loquin urnes perquè la societat s'expressi; s'està jutjant «l'essència de la democràcia», i això no pot existir.

Però aquests dies s'està produint, a Homs a Madrid per ser diputat nacional i a Mas a Barcelona, davant el Tribunal Superior de Justícia, i per això l'expresident va demanar que es desenvolupi el judici d'acord amb «el cos jurídic i l'estat de dret». En el cas que sigui així, es va mostrar convençut que no hi pot haver condemna. «No hi ha tema per condemnar ningú», van ser les seves paraules.