El cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, va emmarcar la declaració de Francesc Homs davant el Tribunal Suprem dins de la «normalitat» i, davant les seves paraules, en què va dir que si és condemnat serà la fi de l'Estat espanyol, creu que les va pronunciar «sense pensar-hi gaire» i que Espanya gaudeix «de molt bona salut».

Rajoy es va referir a la compareixença de l'exconseller de Presidència de la Generalitat davant el Suprem per declarar pel 9-N en manifestacions als periodistes, després de participar en un esmorzar informatiu en el qual va presentar el president del PP d'Andalusia, Juanma Moreno. En preguntar-li què esperava d'aquesta declaració, el cap de l'executiu va comentar que confia que «les coses es produeixin amb normalitat» després que les Corts concedissin el suplicatori demanat pel Tribunal Suprem per poder actuar. «El senyor Homs està sotmès a la llei com estem sotmesos a la llei els 46 milions d'espa-nyols. L'únic que espero és que es produeixi una situació de normalitat, que el senyor Homs es defensi perquè té perfecte dret a fer-ho, i que el Tribunal Suprem faci justícia al seu lleial saber i entendre», va afegir. En espera d'això, va garantir que ell acatarà i respectarà com fa sempre les decisions del Tribunal Suprem, siguin les que siguin o li semblin més o menys encertades. «Per tant, normalitat», va recalcar el president davant la situació d'Homs.

Respecte a les manifestacions de l'exconseller de la Generalitat i actual portaveu del PDeCAT al Congrés, en les quals va advertir que si és condemnat això suposarà la fi de l'Estat espanyol, va considerat que les havia dit «sense pensar-hi gaire».