L'hereu del grup Samsung, Lee Jae-yong, serà formalment acusat de suborn juntament amb quatre executius més de la companyia en el procés judicial de la Rasputina, seons va informar l'equip de fiscals que instrueix el cas de corrupció. El directiu, de 48 anys, està detingut des del 17 de febrer passat, acusat d'haver autoritzat el suport financer de Samsung a Choi Soon-sil -amiga íntima de la presidenta Park Geun-hye i anomenada la Rasputina per la seva proximitat a la mandatària-, a canvi del vistiplau del govern a un acord de fusió de dues de les seves filials.

A més de suborn, la Fiscalia acusarà Lee de delictes de malversació i ocultació d'actius a l'estranger. Lee i altres responsables de Samsung van admetre haver abonat uns 35 milions d'euros a entitats suposadament controlades per Choi, però neguen cap irregularitat i que rebessin tracte de favor per això.

Lee Jae-yong, el primer directiu del conglomerat sud-coreà de ser detingut, va agafar les regnes del grup l'octubre passat després que el seu pare, Lee Kun-hee, tingués un infart el maig del 2014 que el manté hospitalitzat i sense parla.

Choi roman detinguda des de l'octubre en considerar-se que, amb la connivència de Park, va col·laborar en la creació d'una xarxa de corrupció en què estan aparentment involucrats la presidenta, membres del seu govern i els principals conglomerats empresarials del país. El Parlament sud-coreà va aprovar el desembre destituir Park.