La Justícia ara haurà de decidir el futur de l'autobús amb eslògans transfòbics d'HazteOir, que ahir seguia en un aparcament de Madrid, després que la Fiscalia Provincial hagi demanat que se li prohibeixi circular i se l'immobilitzi de manera cautelar.

El Jutjat de Primera Instància 42 de Madrid, en funcions de guàrdia, haurà de dilucidar si, com creu el fiscal, hi ha «risc de perpetuació de la comissió del delicte», d'«alteració de la pau pública» i de creació «d'un sentiment d'inseguretat o por entre les persones» per la seva orientació sexual, sobretot entre els menors, als quals es dirigeixen els missatges del vehicle.

La Fiscalia va traslladar la petició als Jutjats de plaça de Castella, on CCOO va presentar també la seva pròpia denúncia, després d'haver obert ahir al matí una investigació urgent per si els missatges que exhibeix, com «Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva» ; «Que no t'enganyin», «Si neixes home, ets home» i «Si ets dona, seguiràs sent-ho», fossin constitutius d'un delicte d'odi.

El bus està «segrestat» des de dimarts en un aparcament de Coslada (Madrid), va denunciar l'organització ultracatòlica, que ja va anunciar que estudia querellar-se contra l'Ajuntament dirigit per Manuela Carmena per prevaricació, després que la Policia Municipal l'immobilitzés ahir. El vehicle, que sí que va circular dilluns per Madrid, tenia programat recórrer ahir els carrers de València, abans de fer-ho en altres ciutats com Barcelona, Saragossa, Bilbao i Vitòria.

No obstant això, el president d'HazteOir, Ignacio Arsuaga, va assegurar que ha suspès el recor-regut fins que la situació «s'aclareixi jurídicament».