Ciutadans va retirar ahir el seu suport al PP per governar la Regió de Múrcia i va anunciar l'inici de converses amb el PSOE davant la negativa del president, Pedro Antonio Sánchez, de dimitir per la seva imputació en el cas Auditori de presumpta corrupció urbanística. Després de la reunió d'una hora celebrada ahir al matí a Cartagena entre el president i el secretari general de C's a la regió, Miguel Sánchez, aquest va anunciar en roda de premsa la ruptura de l'acord d'investidura signat fa una mica més d'un any i mig, i va lamentar que el president s'hagi «enrocat» en la seva posició.

«Múrcia no es pot permetre un president imputat», va opinar el secretari general de C's i portaveu del grup parlamentari, Miquel Sánchez, qui va acusar el president d'haver trencat el pacte, d'«enganyar els murcians» i condicionar «la governabilitat i estabilitat» autonòmica a «cargolar-se a la butaca» posant els seus interessos per sobre dels de la comunitat. Va insistir que el cas Auditori, pel qual Sánchez declararà dilluns pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, falsedat i frau, «no jutja un assumpte d'irregularitats administratives, sinó delictes gravíssims tipificats en el Codi Penal». El líder de C's va insistir que ahir mateix tenia previst obrir «vies de negociació» amb els socialistes per «buscar solucions conjuntes a aquesta crisi», tot i que no ha anticipat si entre aquestes solucions hi ha la moció de censura, la convocatòria d'eleccions anticipades o l'entrada del seu partit en un nou govern.

Després de la roda de premsa de Miguel Sánchez, la consellera portaveu, Noelia Arroyo, va comparèixer per assegurar que el pacte «s'està complint».