El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, va mantenir dues reunions amb l'ambaixador rus a Washington, Sergey Kislyak, durant la campanya per a les eleccions presidencials del seu país, unes reunions que no va revelar durant el seu procés de confirmació al Senat. Les trobades van tenir lloc al juliol i al setembre, tot just mesos abans de les eleccions del 8 de novembre guanyades per l'ara president, Donald Trump, i s'han sabut enmig d'una tempesta política per la presumpta ingerència del Kremlin en elles mitjançant atacs cibernètics.

El diari The Washington Post va revelar aquestes reunions, de les quals va tenir constància a través d'una font del departament de Justícia, organisme liderat per Sessions, i que una portaveu del fiscal general va confirmar. Sessions era membre del Comitè de Serveis Armats del Senat quan va mantenir aquestes trobades i l'ara fiscal general considerava els contactes amb Kislyak i altres ambaixadors a Washington part del seu treball com a legislador i no com a membre de la campanya de Trump, de la qual era assessor.

No obstant això, The Washington Post va contactar amb els altres 25 membres del Comitè de Serveis Armats per indagar si havien mantingut contactes amb Kislyak i dels 20 que van respondre, tots van dir que no. Durant el seu procés de confirmació al Senat, els demòcrates van preguntar a Sessions pels seus possibles contactes amb el Kremlin, a causa del clima d'indignació per aquesta suposada ingerència en els comicis, al que aquest va respondre: «no he tingut comunicacions amb russos».

Alts càrrecs demòcrates al Congrés van demanar la dimissió del fiscal general dels EUA. La líder demòcrata a la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va recordar que Sessions «va mentir sota jurament» quan va negar contactes amb funcionaris russos durant el seu procés de confirmació al Senat i va demanar la seva dimissió.

«El fiscal general ha de dimitir», va dir la congressista, que va instar que es formi una «comissió independent, bipartidista i externa que investigui les connexions polítiques, personals i financeres de Trump amb els russos».

Sessions es va mostrar disposat a apartar-se si és necessari de qualsevol investigació sobre els suposats nexes de la campanya de Trump i Rússia. «He demanat que quan sigui apropiat em recusin. No hi ha dubte sobre això», va emfatitzar Sessions en declaracions a la cadena NBC. En encapçalar el departament de Justícia, Sessions és precisament l'encarregat de supervisar la investigació sobre la suposada ingerència russa durant els comicis i els presumptes nexes entre la campanya de Trump i el Kremlin.

En un altre ordre de coses, el neurocirurgià i exaspirant presidencial Ben Carson va ser confirmat pel Senat dels Estats Units com a secretari d'Habitatge i Assumptes Urbans en el Govern de Trump. Per 58 vots a favor i 41 en contra, Carson va rebre el consentiment de la Cambra Alta després que fos aprovat per unanimitat pel Comitè de Bancs, Habitatge i Assumptes Urbans.