L'exconseller Francesc Homs va pronosticar ahir que el Tribunal Suprem (TS) el condemnarà abans que hi hagi sentència en l'altre judici del 9-N i que el veredicte generarà jurisprudència, però ha avisat l'Estat que no li funcionarà la dita «mort el gos, morta la ràbia», perquè «hi haurà referèndum».

En una entrevista a TV3, Homs va pronosticar que hi ha «més probabilitats de condemna que una altra cosa», encara que «en termes de Dret hi hauria d'haver una absolució».

I va apuntar que la «sensació generalitzada» és que la sentència del Suprem arribarà abans que la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre l'expresident català Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, també pel 9-N.

El diputat del PDeCAT ha denunciat que el procés judicial està «ple d'irregularitats», ja que «la llei d'enjudiciament diu que la mateixa causa no pot estar en tribunals diferents», cosa que sí que ha succeït en aquest cas, perquè a Homs li correspon el Suprem per ser aforat en la qualitat de parlamentari del Congrés.

També va apuntar que, si la sentència del Suprem i la del TSJC és la mateixa, un podria preguntar-se «si s'han coordinat» els tribunals, cosa que ha advertit que «no seria correcte».

Homs va remarcar que la sentència del seu cas, en ser el primer d'arribar al Tribunal Suprem, podria generar jurisprudència per a altres processos contra sobiranistes.