Almenys set civils estan ingressats en un hospital a prop de la ciutat de Mossul, al nord de l'Iraq, per haver estat exposats a agents químics tòxics durant l'ofensiva per expulsar els gihadistes del grup Estat Islàmic (EI), segons el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR).

En un comunicat difós ahir, la institució va condemnar «l'ús d'armes químiques durant els combats al voltant de la ciutat iraquiana de Mossul», ja que set civils estan sent tractats a l'hospital d'emergències Rozhawa, localitzat a l'oest de la ciutat d'Erbil, capital del Kurdistan iraquià.

«Els últims dos dies, l'hospital ha admès cinc nens i dues dones amb símptomes clínics que mostren una exposició a un agent químic», va afirmar el director regional del CICR per a l'Orient Mitjà, Robert Mardini.

Així mateix, va recordar que «l'ús d'armes químiques està absolutament prohibit pel dret internacional humanitari», i va condemnar «qualsevol ús d'armes químiques» realitzat en qualsevol punt dels enfrontaments.

Segons la Creu Roja, els símptomes dels pacients admesos al centre inclouen butllofes, vermellor dels ulls, irritació, vòmits i tos, i Mardini va afirmar sobre això que el seu equip està prestant ajuda a les autoritats mèdiques iraquianes locals.