El telèfon 112 d´emergències ha rebut aquest 160 trucades a causa del vent fins a les sis de la tarda d´aquest dilluns, la gran majoria al Baix Camp. Protecció Civil manté activada la fase d´alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat. Es preveu que la situació es mantingui al llarg de la tarda i nit, sobretot al Pirineu, Prepirineu i comarques del litoral i prelitoral de Tarragona. Precisament, són les comarques de Tarragona les que avui han resultat més afectades. S´espera que la situació de fort vent es normalitzi al llarg de demà.

A Valls, a les 12.29 h, el vent ha provocat que dues persones hagin resultat ferides. Segons els Bombers han rebut l'impacte dels vidres d'una finestra que s'ha trencat des d´una alçada de deu metres a la plaça de Sant Francesc cantonada amb el carrer de Sant Antoni. Els afectats han estat traslladats al Pius Hospital de Valls amb ferides de caràcter lleu.

També a causa del vent hi ha hagut una incidència en el subministrament elèctric aquest matí a La Pobla de Montornès (Tarragonès), que ha afectat 489 abonats i ha estat resolta aquest migdia.

De les 160 trucades, 96 han estat del Baix Camp, 19 del Tarragonès i 13 de l´Alt Camp. El municipi amb més trucades ha estat Reus, amb 51, seguit de Cambrils amb 36, Centelles amb 9 i Tarragona amb 6.

El percentatge principal de trucades al 112, un 58,8%, s´ha derivat als Bombers. Un 36,3% s´ha derivat als Mossos d´Esquadra de les unitats de trànsit i un 2,5% a les policies locals.

En concret, del total de trucades al telèfon 112, els Bombers n´han rebut, entre les 12.00 h i les 20.00 h, 92 avisos. La majoria han estat per revisar, assegurar o retirar mobiliari urbà com persianes, senyals i rètols, finestres o antenes. També s´han desplaçat per fer algun sanejament de façana o per retirar algun arbre.

Pel que fa a les ratxes de vent, al Perelló (Baix Ebre) se n´han registrat de fins a 95,4 quilòmetres per hora. A Vila-rodona (Alt Camp) n´hi ha hagut de 92,5 km/h, al Pantà de Siurana i Constantí (Tarragonès) de 89,6, a Font-rubí (Alt Penedès) de 84,6, a Tarragona de 78,8 i a Òdena (Anoia) de 72,7.