José María Chema Postigo, pare d'una família nombrosa que ha tingut 18 fills, dels quals en sobreviuen 15, va morir ahir víctima d'un càncer, segons va informar la seva dona, Rosa Pich-Aguilera. La família formada pel matrimoni Chema Postigo i Rosa Pich i els seus 15 fills actuals -en van tenir 18 però els tres primers van morir-, va ser elegida el 2015 Família Nombrosa Europea de l'any, premi concedit per l'European Large Families Confederation (ELFAC) en col·laboració amb Novae Ter-rae Foundation (NTF) com a «exemple de lluita, afany de superació i aposta per la vida».

Rosa Pich-Aguilera, que el 2014 va publicar un llibre, titulat Ser feliz con 1, 2, 3... hijos, per explicar com s'organitza el dia a dia per sobreviure i passar-s'ho bé amb una família supernombrosa, va declarar llavors en una entrevista a Efe que «no cal tenir por a la vida» i va reconèixer que, després de morir els seus tres primers fills per cardiopaties congènites, els metges els van aconsellar que no tinguessin més descendència.

No obstant això, ella i el seu marit, Chema Postigo, que treballava de professor d'Orientació Familiar, s'havien casat per tenir una família i, malgrat els consells mèdics, van decidir tenir més fills... fins a 15 més, vuit nens i set nenes.