El pare Román, únic acusat d'abusos sexuals a un menor al conegut com a cas Romanones, va negar ahir cap tipus de relació o abús sexual amb el denunciant o que amb els seus companys mantingués comportaments homosexuals, i va assegurar que tot s'engloba en l'«amor cristià».

Ho va fer en la primera sessió del judici que se celebrarà fins al pròxim dia 21 a l'Audiència de Granada, i va mantenir, com va fer durant la declaració indagatòria, que el seu comportament responia a un tipus d'«amor cristià» en el qual, va assegurar, no hi va haver conductes sexuals.

En les qüestions prèvies, la defensa del pare Román va sol·licitar l'arxiu de l'expedient inclòs en una causa separada en considerar que vulnera drets fonamentals i el de defensa, petició que no va acceptar la Secció Segona, que va dir que podrà pronunciar-se en la sentència.

També va descartar el president de la Sala incloure com a prova documental una carta enviada per la Santa Seu aquest mes en la qual es demanava que es garantís la presumpció d'innocència del rector, ja que, segons el tribunal, està garantida.

L'acusat, per al qual la Fiscalia ha sol·licitat inicialment nou anys de presó per abús sexual a un menor, va assegurar que «va assessorar» el denunciant en diferents moments i va negar cap comportament sexual o que compartís llit amb ell: «no m'entra al cap dormir amb una altra persona».