La CUP ha demanat aquest dimecres la compareixença al Parlament del líder del PDeCAT i expresident de la Generalitat, Artur Mas, així com de l'exconseller Germà Gordó, per donar explicacions sobre les presumptes comissions que percebia CDC (després PDeCAT) segons reflecteixen els casos Palau de la Música i 3%.

"No permetrem que ningú vulgui blanquejar la seva corrupció a través del procés cap a la independència i serem contundents en tot moment", ha dit el diputat de la CUP Benet Salellas.

L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ha afirmat aquest matí, en la seva declaració davant el tribunal que el jutja pel saqueig de l'entitat que presidia, que la constructora Ferrovial va pagar comissions a CDC per l'adjudicació d'obra pública, encara que va dir desconèixer si la cúpula del partit estava al corrent d'aquesta trama.

Després de conèixer aquestes declaracions, així com l'evolució d'altres investigacions judicials els que apareix involucrada CDC o dirigents d'aquest partit, com són el del 3% o el cas Manga, el diputat de la CUP Benet Salellas ha explicat al Parlament que la CUP ja ha demanat formalment la compareixença al Parlament de Mas i de Germà Gordó.

També ha demanat la compareixença de la diputada Natàlia Figueres, que era responsable del consell comarcal de la Selva, pel cas Manga que instrueix un jutjat de Santa Coloma de Farners (Selva).

Es tracta de demanar explicacions i responsabilitats "per aquest gran conglomerat de tràfic d'influències i de corrupció", ha precisat, "i serem molt contundents perquè el procés independentista ha de ser impecable, i no permetrem sota cap concepte que es relacioni independentisme amb corrupció".

Segons Salellas, la CUP té la intenció d'"establir un 'cordó sanitari' per protegir l'independentisme de la corrupció política derivada del règim del 78".

"No permetrem, en conseqüència, -ha afegit- que ningú no vulgui blanquejar la seva corrupció a través del procés cap a la independència i per això serem contundents en tot moment".

La CUP, ha explicat, demana al Govern de JxSí "que tingui una agenda política destinada a la lluita contra la corrupció, cosa que és molt important per aconseguir que allò que és del passat es quedi en el passat i no afecti el futur".

Sobre el fet que el PDeCAT refusi pronunciar-se sobre els casos de corrupció que afecten CDC, Salellas ha considerat que "hi ha una certa ficció en aquest intent de desvincular el PDeCAT de CDC, perquè és evident que hi ha una continuïtat organitzativa i de responsables polítics".