La Guàrdia Civil va detenir ahir una de les dues persones identificades per la seva presumpta implicació en l'estafa comesa el 27 de febrer en un establiment hostaler de Bembibre (Lleó), del qual uns 150 comensals que celebraven un bateig se'n van anar sense pagar i van deixar un deute d'uns 2.000 euros.

Segons va informar el cos, el detingut, un romanès de 48 anys amb domicili a Ponferrada, està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte d'estafa. La Subdelegació del Govern va informar que es busca una segona persona, també identificada, que al costat del detingut van actuar com a caps visibles a la contractació del bateig. A més, la Guàrdia Civil li imputa un fet similar ocorregut fa setmanes a Ponferrada: en aquest cas, la celebració d'un casament amb més de 200 convidats va ser la que va quedar sense abonar. Del resultat de la investigació iniciada per la Guàrdia Civil amb motiu d'una presumpta estafa al restaurant de Bembibre es va poder determinar la participació de l'ara detingut a la contractació del banquet.

En tots dos fets delictius, la forma d'actuar va ser la mateixa i tots els comensals van abandonar l'establiment de forma ràpida i coordinada sense abonar l'import degut. La investigació continua oberta a fi de poder localitzar més implicats en les organització d'aquestes celebracions. El detingut serà posat avui a disposició de l'autoritat judicial, segons la mateixa font.

En el cas de Bembibre l'establiment estafat va ser l'hotel-restaurant El Carmen, i el propietari, Antonio Rodríguez, va explicar que el sopar per celebrar el bateig de dos nadons va ser encarregat per uns veïns i únicament havien donat un senyal de 900 euros.