El president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, considera que la solució per a Catalunya passa per un nou Estatut que hauria de ser votat pels ciutadans en un referèndum. En un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, Gay de Montellà també es va referir a l'article 155 de la Constitució i va dir que hi és «per no aplicar-se». «És com l'exèrcit, que hi és perquè ningú ens ataqui, no és un element de conquesta ni de progrés, ha de ser un element proactiu», va dir. Gay de Montellà va insistir en la necessitat de generar un pacte institucional que respecti la identitat de Catalunya, cosa «absolutament necessària» per a la recuperació de Catalunya a Espanya. Va insistir que hi ha «fórmules» si hi ha «voluntat política de fer una proposta». En cas que no n'hi hagi, es pot recórrer a altres fórmules i «acabar en el 155, que és una cosa que ningú, ningú, desitja», va assegurar. El responsable de la patronal va insistir que no totes les regions són iguals i «Catalunya és diferent» i, per superar el moment actual, els polítics han de treballar en una proposta d'identitat en la qual s'anomeni a Catalunya «nacionalitat, perquè ho és».

No marxen empreses

D'altra banda el president de PIMEC, Josep González, va negar que la marxa d'empreses de Catalunya a altres indrets de l'Estat espanyol sigui conseqüència del procés sobiranista i de la situació política que viu actualment el país. En aquest sentit, González va remarcar l'interès de les empreses en Catalunya, tal com demostra la xifra rècord d'inversió estrangera assolit en el darrer any.

Així mateix, els empresaris de Catalunya reclamen al Govern de la Generalitat que acati el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que declara inconstitucional la disposició addicional sobre el referèndum en el projecte de llei dels pressupostos del Govern per a l'any que ve.