La Guàrdia Civil ha localitzat a Irun (Guipúscoa) un "zulo" de la banda terrorista ETA amb set bidons amb material explosiu, encara que sense activitat recent, informa el Ministeri de l'Interior.

Les primeres investigacions apunten que el dipòsit no ha tingut activitat recentment i els investigadors estudien la possibilitat que hagués estat utilitzat per ETA per subministrar material a algun comandament que estigués ubicat a la zona d'Irun.

A falta d'una anàlisi més exhaustiva, fonts de la lluita antiterrorista han informat a Efe que a l'interior de l'amagatall hi ha substàncies per fabricar explosius i cordó detonant.

Les substàncies estaven ben protegides i aïllades per la qual cosa el seu estat de conservació era bo, afegeixen les fonts consultades.

El dipòsit ha estat localitzat en un paratge rural i segons una primera exploració conté set bidons amb material explosiu.

El lloc en el qual s'ha trobat ha estat acordonat i experts en desactivació d'explosius de la Guàrdia Civil han procedit a accedir-hi sota la direcció de l'autoritat judicial de l'Audiència Nacional.