Els Mossos d'Esquadra van detenir un corredor d'assegurances de 43 anys que hauria estafat més de 100.000 euros a gairebé 200 persones, a les quals oferia un descompte si pagaven l'assegurança en metàl·lic, per tal de quedar-se ell els diners. La policia va detallar ahir que al detingut, veí de Castellbisbal, se li atribueixen els delictes d'estafa continuada i apropiació indeguda.

El modus operandi era el següent: el corredor, que representava legalment l'asseguradora afectada, oferia descompte en la pòlissa si la pagaven en metàl·lic i quan aconseguia els diners la donava d'alta, lliurava un rebut al client, i tot seguit cancel·lava la pòlissa, amb la qual cosa el client quedava sense cobertura.

Com que es tractava d'assegurats que no feien ús de la pòlissa habitualment, l'estafa passava inadvertida tant per a la compa-nyia d'assegurances perjudicada com per a les víctimes. El novembre del 2016 va començar la investigació quan un afectat i l'asseguradora van formalitzar dues denúncies als jutjats de Sant Andreu de la Barca i Martorell.