El ple del Parlament ha aprovat, sense el suport de C's i PPC, "reclamar a l'Estat la transferència a la Generalitat dels fons europeus que ep per a l'acollida i integració de les persones refugiades i migrades", així com també la dels "fons propis que actualment inverteix en aquesta matèria". Una moció de CSQP, que ha rebut el suport de JxSí, PSC i CUP, denuncia, també, "la inexistència de cap aportació de l'Estat ni d ela UE, en polítiques d'acollida quan és la Generalitat qui n'ostenta la competència i qui finança l'atenció educativa, sanitària, social i d'activitat laboral" dels refugiats.

La mateixa moció demana "mantenir l'esforç de coordinació i cooperació amb el Govern d'Espanya amb l'objectiu de garantir una política més efectiva d'acollida als refugiats", i fa una reivindicació de les "competències sobre acollida" de la Generalitat. Aquest punt només ha rebut l'abstenció del PPC i el suport de la resta de partits.

El punt que sí han aprovat, de manera unànime, tots els grups parlamentaris és un altre punt que apel·la a la "responsabilitat corporativa de les empreses catalanes" i la "necessitat" de reclamar-los un "comportament ètic", especialment a aquelles que mantenen relació amb la Generalitat. Així, el Parlament reclama "establir un model de clàusula ètica empresarial a incloure en els contractes de la Generalitat i del seu sector públic, per la qual les empreses es comprometin a respectar els drets humans, i especialment d'obligat compliment per les empreses catalanes que operen a l'estranger".