El Govern britànic va presentar el seu darrer pressupost abans d'activar les negociacions del Brexit amb una visió optimista de l'economia, una previsió de creixement del 2% per a aquest any, una aposta per l'austeritat i un augment dels impostos. El ministre d'Economia, Philip Hammond, va assegurar que les seves prioritats pressupostàries, que mantenen la línia de l'austeritat amb inversions puntuals en sectors en crisi, han de promoure un Regne Unit «més fort, més just i més global», i oferiran «una plataforma forta i estable» per a les converses que s'acosten.

Aquest és l'últim pressupost del Govern conservador abans que la primera ministra, Theresa May, activi aquest mes l'article 50 del tractat de Lisboa, el que iniciarà els dos anys de negociacions amb Brussel·les per a la sortida de la Unió Europea.

En una reunió amb el seu gabinet, May el va descriure com «un pla a llarg termini per al Regne Unit, que posa en marxa les rodes per a un futur de creixement i prosperitat». Segons la cap del Govern, «manté una mà ferma al timó fiscal, alhora que afronta els principals reptes que viu el país».

En contra del que s'esperava, Hammond no va anunciar una provisió específica per afrontar l'eventual cost del Brexit, que encara no s'ha concretat però que fonts comunitàries han xifrat en uns 70.000 milions d'euros.

La partida pressupostària més important, de 2.300 milions d'euros en tres anys, la destina al sistema d'atenció social per tal d'alleujar la pressió que la manca de recursos imposa en el sistema nacional de salut (NHS).

El líder laborista, Jeremy Corbyn, el va considerar un pressupost «autocomplaent» que ignora la crisi dels serveis públics. El més destacat de la presentació de Hammond a la Cambra dels Comuns va ser la revisió a l'alça de la previsió de creixement el 2017, que s'eleva al 2% des de l'1,4% augurat al novembre.