La dona embarassada que ha estat apunyalada aquest divendres per la seva parella al districte de Nou Barris a Barcelona ha perdut el fill que esperava, segons ha indicat el Govern. La dona, de 31 anys, nacionalitat polonesa, estava en avançat estat de gestació i ha estat traslladada a l´Hospital Sant Pau en estat crític. Els fets s´han produït al voltant de la una del migdia quan hi ha hagut una baralla a l´interior d´uns baixos de Nou Barris. Quan els mossos han arribat al lloc s´han trobat una dona ferida d´arma blanca al portal de l´edifici, que fugia. A dins l´habitatge els agents hi han trobat un home atrinxerat en una habitació que s´ha autolesionat amb la mateixa arma blanca i ha quedat detingut com a presumpte autor d´un homicidi en grau de temptativa. L´agressor té 33 anys i és també de nacionalitat polonesa.

(En aquesta actualització s'afegeix que la dona embarassada apunyalada ha perdut el seu fill)

A més dels efectius dels Mossos d´esquadra, fins al lloc s´hi ha desplaçat quatre ambulàncies del SEM. La policia catalana ha obert una investigació amb l´objectiu d´esclarir els fets.

José Manuel, que treballa a la farmàcia situada just davant l'edifici del carrer de Francesc Bolós on vivia la parella, ha explicat que, cap a la 1 del migdia, uns homes li han demanat que truqués de seguida a emergències perquè hi havia una dona molt mal ferida a l'entrada del número 36. "Quan m'hi he apropat, hi havia molta sang i la dona no parlava", ha lamentat el farmacèutic, que ha afegit: "Els nois que l'estaven auxiliant li han dit que aguantés, que ja venia el Sistema d'Emergències".

Quan els Mossos i el SEM han arribat i s'han fet càrrec de la situació, la dona ha estat traslladada a l'hospital i, pocs minuts després, han tret l'home de dins l'edifici i també se l'han emportat, segons ha assenyalat José Manuel. Preguntats pels periodistes, els treballadors de la farmàcia han explicat que, si bé pràcticament no coneixien la dona, l'home sí que havia anat a comprar algunes vegades a l'establiment.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha condemnat l´agressió. La presidenta de l´Institut Català de les Dones (ICD), Teresa M. Pitarch, ha reiterat la determinació del Govern en eradicar la violència masclista i ha denunciat que aquest tipus d´agressió és "l´expressió més greu de la desigualtat entre homes i dones".

També, l´alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s´ha mostrat "trasbalsada pel dolor i la ràbia" per l'agressió masclista "a una dona en estat crític i el bebè que esperava assassinat", ha dit en el seu compte de Twitter. L´alcaldessa ha fet una crida a través de la mateixa xarxa social perquè el concert del Dia de les Dones que se celebra demà al districte es converteixi "en un gran acte de rebuig ".