El president del govern espa-nyol, Mariano Rajoy, va destacar ahir la fortalesa de l'economia d'Espanya per fer front a les conseqüències del Brexit, encara que els seus efectes concrets creu que és impossible conèixer ara per ara i, per tant, només es pot treballar sobre «escenaris» diversos.

Rajoy va participar a Brussel·les en les reunions del Consell Europeu i en la cita dels 27 líders de la UE, excepte la britànica Theresa May, on es va preparar la cimera de Roma del 25 de març amb motiu del 60 aniversari de la signatura dels tractats que van donar origen a l'actual Unió Europea.

Es tracta d'una nova etapa davant la propera sortida del Regne Unit de la UE, un desafiament davant el qual, segons ha assegurat en conferència de premsa, és impossible saber a hores d'ara quin pot ser el seu impacte real.

Ara per ara, segons Rajoy, només es poden plantejar «escenaris» diversos en funció de com es desenvolupin els esdeveniments.

Rajoy va recalcar que no pot haver-hi dades fidedignes sobre aquest assumpte perquè ni tan sols s'ha presentat davant les institucions europees la sol·licitud formal per fer efectiu el Brexit.

El que va admetre Rajoy clarament és que aquesta decisió del Regne Unit no és bona per als interessos de la UE i que tots els països que en formen part hauran d'aportar més diners perquè en marxa un dels contribuents nets més importants. Però va dir que està en condicions d'assegurar que si es manté l'estabilitat política, el 2017 serà un bon any econòmicament per a Espanya perquè creixerà almenys al 2,5% i hi haurà bones dades d'ocupació.