El coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, va acusar al Govern de «fer el ridícul» en l'intent de «capgirar» el sentit de l'informe de la Comissió de Venècia que analitzava la reforma del Tribunal Constitucional que habilitava l'òrgan per fer complir les seves sentències si els mandataris les desobeïen. De fet, Albiol va culpar el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, de voler «confondre la realitat amb els seus propis desitjos» en voler veure un «toc d'atenció» del Consell d'Europa al govern espanyol per la reforma de la Llei orgànica del TC.

«Puigdemont i el seu Govern estan molt desesperats, se senten molt sols al món i a Europa i fan el ridícul amb aquestes afirmacions que el que pretenen és capgirar un informe que avala les reformes fetes pel govern de Rajoy i que deixa clar que no es poden celebrar referèndums al marge de la legalitat», va sentenciar Albiol.

Tocs d'atenció a Puigdemont

«Els únics que reben tocs d'atenció d'Europa són Puigdemont i el seu Govern, que estan actuant amb irresponsabilitat saltant-se tota la legalitat i l'estat de dret», va insistir el líder popular. Per a ell, aquestes interpretacions demostren la necessitat de Puigdemont de «distreure l'atenció». «I per no parlar de la realitat que s'està posant en evidència aquests dies en què es demostra que no era Espanya qui robava els catalans, sinó Convergència amb comissions d'obra pública, buidant les arques públiques», va reblar.