Diversos usuaris han mostrat, per mitjà de les xarxes socials, el seu suport a l´expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per la sentència d´inhabilitació difosa aquest dilluns pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El hashtag «9-n Som tots» ha estat l'escollit pels internautes per recolzar simbòlicament els exmembres del gabinet català després que aquest dilluns es fessin públiques les sentències del TSJC que condemnen Mas a dos anys d´inhabilitació per a ocupar càrrecs públics, pena que en el cas de les exconselleres es tradueix en un any i nou mesos per a Ortega i un any i mig per a Rigau.

Paral·lelament a la iniciativa «9-n Som tots», aquest dilluns l´ANC també va convocar altres actes de suport als condemnats, com ara la cassolada popular que es va dur a terme, al vespre, a diferents localitats catalanes.

La fórmula «9-N Som Tots» també ha estat l´emprada per diverses entitats i col·lectius per fer arribar els seus missatges oficials dirigits a l'exPresident, com ara l´associació Súmate, el PDECat, la pròpia ANC, així com altres formacions polítiques.

La sentència del TSJC sobre el 9-N

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar ahir l'expresident de la Generalitat Artur Mas com a autor d'un delicte de desobediència per la celebració del procés participatiu del 9-N. El tribunal l'ha inhabilitat per un període de dos anys per ocupar qualsevol càrrec públic i el condemna a pagar una multa de 36.000 euros.

L´exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l´exconsellera d´Ensenyament, Irene Rigau, han estat considerades cooperadores en aquest procés i també han estat inhabilitades. La inhabilitació d'Ortega és per 1 any i 9 mesos i la de Rigau, per 1 any i 6 mesos.