Barcelona és l'única ciutat de l'estat inclosa entre les 50 del món amb millor de qualitat, segons publica l'informe "L'estudi sobre qualitat de vida" en el qual Madrid aconsegueix una lleu millora després de l'últim any.

La capital espanyola es queda a les portes de l'esmentada llista, ja que s'ha situat en el lloc 51 després d'estar fa un any en el 52.

A Madrid no li val aquesta millora per entrar en les 50 amb millor qualitat de vida, una virtut que conserva Barcelona a pesar del retrocés de l'últim any, ja que el 39 que ocupava el 2016 és ara el 42.

Aquest informe, que elabora l'empresa Mercer, dedicada a l'optimització de recursos humans, té periodicitat anual i torna a col·locar -ja són vuit anys consecutius- Viena (Àustria) com la ciutat amb millor qualitat de vida del món, per davant de Zuric (Suïssa), d'Auckland (Nova Zelanda) i de Munic (Alemanya).

Indica l'estudi que, "malgrat la volatilitat política i financera d'Europa", en aquest continent es localitza el major nombre de ciutats amb els millors paràmetres per mesurar la qualitat de vida.

De fet, només dues ciutats fora del continent europeu s'ubiquen entre les deu més aptes per viure. A més d'Auckland, Vancouver, al Canadà, s'escapa del domini europeu.

Amb més concreció, cal assenyalar que Alemanya i Suïssa són els països que reuneixen més ciutats amb les més òptimes condicions per viure.

Per part alemanya, i després de Munic, figuren Düsseldorf i Frankfurt; i per part suïssa, i a més de Zuric, apareixen Ginebra i Basilea. La número u, Viena, i la capital danesa, Copenhaguen, en el novè lloc, completen aquest llistat de deu.

S'ha de desplaçar-se fins al lloc 42 per trobar la primera ciutat espanyola, Barcelona, just per darrere de Londres (Regne Unit) i de Milà (Itàlia), i per davant de Lisboa (Portugal) i de Nova York (Estats Units).

La japonesa Kobe tanca la llista de les 50 ciutats del món amb millor qualitat de vida. Immediatament després, Madrid.

Singapur (Singapur) és la primera asiàtica (25) i Montevideo (Uruguai) la primera d'Iberoamèrica (79).

Un total de 231 urbs formen aquest estudi en el qual s'uneixen diversos factors per mesurar la qualitat de vida i facilitar, així, una informació completa a "companyies multinacionals, agències governamentals o municipis". Les dades recopilades, aclareixen els autors, no busquen afavorir inversions o fomentar el turisme.

De fet, l'entitat autora incorpora un estudi sobre l'estat de les infraestructures, no només de vies ferroviàries, carreteres o aeroports, sinó també del transport, l'electricitat, l'aigua potable o la telefonia.

En aquest llistat, Singapur és la número u per davant de dues ciutats alemanyes, Munic i Frankfurt.

Barcelona i Madrid tornen a ser les úniques capitals espanyoles entre les 50 amb millors infraestructures, totes dues empatades en el lloc 34.