El candidat conservador a la presidència francesa, François Fillon, ha estat imputat avui per malversació de fons públics, entre d'altres càrrecs, en relació amb el cas dels supòsits llocs de treball falsos atribuïts a la seva dona i fills , va revelar el setmanari "Le Canard Enchainé".

Fillon va comparèixer de forma imprevista davant els jutges d'instrucció, ja que estava previst que ho fes matí, un avançament "per a poder fer-ho en condicions de serenitat", va dir als mitjans francesos l'advocat del candidat, Antonin Lévy.

El candidat conservador ha estat imputat per malversació de fons públics, per complicitat i receptació de l'ús indegut de béns socials, i per faltar a les obligacions de declaració de l'Alta Autoritat per a la transparència de la vida pública.

Es va conèixer que Fillon, investigat per les ocupacions com a assistents parlamentaris que va atribuir amb fons públics a la seva dona i dos dels seus fills, va rebre una part dels diners que van cobrar aquests últims.

El diari "Le Parisien" va revelar que els jutges instructors tenen en el seu dossier proves i testimonis dels dos fills, Casa i Charles Fillon, sobre els diners que aquests van abonar al seu pare en diversos girs bancaris després d'haver cobrat com a assistents.

En el cas de Marie, li va lliurar al seu pare 33.000 dels 46.000 euros de diners públics que va obtenir pel contracte d'ajudant de François Fillon entre octubre de 2005 i finals de 2006.

En el seu interrogatori policial, la filla va justificar les transferències com un reemborsament de les despeses que el pare havia avançat per al seu casament, celebrada al palauet familiar de Beaucé el 26 d'agost del 2006.

Pel que fa a Charles Fillon, que va succeir a la seva germana com a assistent del seu pare quan era senador, entre gener i juny de 2007, també va fer girs al líder de la dreta per al voltant el 30% del sou que va rebre a compte del pressupost de la cambra alta.

La raó que va donar als policies en l'interrogatori del mes passat va ser que, ja que François Fillon li pagava una part del seu lloguer i de les seves despeses, era normal que l'hi retornés.