La Fiscalia de París ha obert una investigació per suposat favoritisme a una vetllada en què el candidat presidencial Emmanuel Macron es va reunir amb empresaris francesos a Las Vegas (EUA) quan era ministre d'Economia, han dit avui a Efe fonts judicials.

La reunió es remunta al 6 de gener de 2016, quan Macron es va trobar amb dirigents de diverses empreses emergents franceses al Consumer Electronics Show (CES) d'aquesta ciutat nord-americana.

La vetllada, segons va revelar el passat 7 de març el setmanari satíric "Le Canard Enchaîné", va ser encarregada sense concurs previ al grup Havas per Business France, organisme de promoció de la tecnologia francesa dependent del Ministeri d'Economia, llavors dirigit per Macron.

El cost total va ascendir a 381.759 euros, dels quals 100.000 euros van ser dedicats a l'allotjament.

Fonts judicials han precisat a Efe que la investigació ha estat oberta després de les disfuncions detectades per la Inspecció General de Finances en les condicions d'organització d'aquest acte, que va ser batejat amb el nom de "French Tech Night".

Les indagacions han estat confiades a l'Oficina Central de Lluita contra les infraccions Financeres i Fiscals (OCLCIFF), segons l'emissora "France Inter", i han de determinar si Business France podia escollir a Havas sense un concurs.

L'actual candidat va destacar el dia que es va conèixer el cas que el seu ministeri sempre ha respectat les regles en les licitacions però ha demanat que es comprovin els fets, mentre que el seu entorn va assenyalar que ell no es veu implicat per aquestes sospites