El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va dir després de conèixer-se la condemna de dos anys d'inhabilitació a l'expresident Artur Mas, que «la justícia posa cadascú al seu lloc», i va afegir que a Espanya «no es jutja ningú per les seves idees polítiques sinó per incomplir la llei». Després de la reunió del comitè de direcció del PP, Casado va assegurar que «ningú està per damunt de la llei i ningú pot intentar fer fallida la convivència entre els catalans sense que al final l'Estat de dret funcioni».

«Respectem les decisions judicials, amb absoluta moderació i prudència, però sí que reivindiquem que a Espanya les institucions democràtiques funcionen, la justícia s'acaba obrint pas i tots els espanyols, especialment els catalans, poden tenir la certesa que no existirà la impunitat», va destacar Casado.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, creu que la condemna és «conseqüència lògica» de la seva desobediència, i admet que es pot veure com a benèvola perquè imposa dos anys d'inhabilitació en lloc dels deu que demanava el fiscal. Hernando va posar èmfasi que «tots» han d'acatar i respectar la sentència.

El portaveu de C's, Carlos Car-rizosa, es va mostrar convençut que el cas Palau i el cas 3% acabaran «implicant directament» CDC i part dels seus dirigents, com Mas i l'exconseller Germà Gordó. «Mas acabarà com Pujol, havent de renunciar al títol honorífic i al despatx d'expresident de la Generalitat», va vaticinar Carrizosa.