L'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega va afirmar ahir que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'«esperona» a tornar a la política i no descarta presentar-se a les primàries del PDeCAT per ser candidata a l'alcaldia de Barcelona el 2019.

Ortega es va expressar sobre el seu futur en una entrevista a Rac1 juntament amb l'expresident català Artur Mas i l'exconsellera Irene Rigau, després que el TSJC els condemnés als tres per organitzar la consulta sobiranista del 9-N.

Una sentència que «esperona» Ortega a tornar a la política: «Quan les coses no m'agraden, baixo a la sorra i treballo perquè canviïn», va afirmar la democratacristiana. Va recordar que en aquests moments no té cobertura del seu partit, Unió, desaparegut del mapa polític, però va assenyalar que es pot fer política des d'altres plataformes.

Així, preguntada per si es presentaria a les primàries del PDeCAT per escollir cartell electoral per a l'alcaldia de Barcelona, un procés obert també a independents, Ortega va respondre: «no descarto res».

La sentència del TSJC dicta una inhabilitació d'un any i nou mesos a l'exvicepresidenta, condemna que ja haurà complert quan se celebrin les eleccions municipals de maig de 2019.