El president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, va assenyalar ahir que, durant l'últim any i mig, els tribunals espanyols han jutjat gairebé 1.500 persones per delictes de corrupció.

Lesmes va comparèixer ahir davant la Comissió de Justícia del Congrés per presentar la Memòria sobre l'estat, funcionament i activitats del CGPJ i dels jutjats i tribunals de justícia, així com la Memòria del Tribunal Suprem.

Només el 2016, els jutges van portar a judici 659 persones en 112 procediments per delictes de corrupció pública, però, si a aquesta dada se sumen els dos últims trimestres del 2015, el nombre s'eleva fins arribar gairebé a 1.500 persones en prop de 200 casos judicials. «La justícia sempre arriba. És lenta, però arriba», va destacar Lesmes, que va posar èmfasi en el nombre de sentències condemnatòries per aquestes causes, superior al 70%.

Lesmes va subratllar que aquestes xifres són el resultat del treball dels jutges espanyols, que actuen «complint l'ordenament jurídic i amb plenes garanties».